​Provera primene COVID mera

Zarad bezbednosti zaposlenih, kupaca i korisnika, kao i dobavljača i ostalih lica, neophodno je uveriti se da ste primenili sve obavezne mere i preporuke, i to na adekvatan način.

Zarad bezbednosti zaposlenih, kupaca i korisnika, kao i dobavljača i ostalih lica, neophodno je uveriti se da ste primenili sve obavezne mere i preporuke, i to na adekvatan način. Provera primene mera za bezbedan i zdrav rad za sprečavanje pojave i širenja epidemije zarazne bolesti COVID-19 se odnosi na organizacije koje posluju na teritoriji Republike Srbije i koje žele da pokažu visok nivo svesti i odgovornosti u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti. 

Cilj ove vrste provere je utvrđivanje načina sprovođenja mera, uslova i izvršilaca kao i sredstva za sprovođenje tih mera za bezbedan i zdrav rad i za sprečavanje pojave i širenja epidemije zarazne bolesti. 

U slučaju pozitivnih nalaza provere, kada su obezbeđeni adekvatni dokazi o primeni svih zahteva pravilnika u potpunosti i na odgovarajući način, izdaje se potvrda o primeni mera i preporuka.