Bezbednost hrane

ISO 22000

Sistem menadžmenta bezbednosti hrane (ISO 22000)

ISO22000 – Sistem menadžmenta bezbednosti hrane

ISO 22000 familija Međunarodnih standarda odnosi se na menadžment bezbednošću hrane.

Posledice nebezbedne hrane mogu biti ozbiljne i zato ISO standardi za menadžment bezbednošću hrane pomažu organizacijama da identifikuju i kontrolišu opasnosti vezane za bezbednost hrane. Kako se mnogi prehrambeni proizvodi danas izvoze, Međunarodni standardi su neophodni kako bi se obezbedila sigurnost u globalni lanac nabavke hrane.

ISO 22000 familija standarda sadrži više standarda koji se odnose na različite aspekte menadžmenta bezbednošću hrane.

  • ISO 22000:2018 sadrži osnovne smernice za sistem bezbednosti hrane,
  • ISO 22004:2014 sadrži savete za implementaciju standarda ISO 22000,
  • ISO 22005:2007 se fokusira na sledljivost u lancu hrane i hrane za životinje,
  • ISO/TS 22002-1:2009 se odnosi na prethodno potrebne programe,
  • ISO/TS 22002-2:2013 sadrži posebne zahteve koji se odnose na ketering,
  • ISO/TS 22002-3:2011 sadrži posebne zahteve vezane za poljoprivrednu proizvodnju,
  • ISO/TS 22002-4:2013 sadrži posebne zahteve vezane za pakovanje hrane,
  • ISO  22003-1:2022 daje smernice za sertifikaciona tela.
  • Prijavnica TMS CEE
  • Obaveštenje za klijente - prelazak na SRPS ISO 22003-1

Inovacija, inspiracija, mogućnosti? Kontaktirajte nas!

TMS CEE d.o.o Beograd
Rudnička 14, 11118 Beograd, Srbija

Tel: +381 11 244 11 11
www.tms.rs
office@tms.rs

Pravni zastupnik:
Boško Gavović
Registracioni broj APR:
BD 153588/2009

MB: 20575824
PIB: 106312820
Unicredit Bank Srbija A.D.
SWIFT: BACXRSBG
Broj računa: 170-30011198000-68 RSD
Broj računa: 30011198320 EUR
IBAN: RS35170003001119832078

Shop