Vesti

​Uspešno održan kurs Simulacije Agilnog razvoja i upravljanje projektima (Lego4Scrum, BVG*)

Uspešno održan kurs Simulacije Agilnog razvoja i upravljanje projektima (Lego4Scrum, BVG*)

U utorak, 28.juna 2016.godine, TMS Akademija uspešno je organizovala jednodnevnikurs Simulacije Agilnog razvoja i upravljanje projektima (Lego4Scrum,BVG*).  Predavač na ovom kursu bio je Aleksandar Milošević.

Kursse sastoji iz teorijskog i praktičnog dela, što ovaj kurs čini dinamičnim iinteresantnim. U teorijskom delu, polaznici se upoznaju sa agilnim razvojem,dok se praktični deo sastoji iz dve radionice: Lego4Scrum i Business Value Game.

RadionicaLego4Scrum osmišljena je tako da se polaznici podele u dva tima i rade nazajedničkom cilju – izgradnja grada od Lego kocki. Timovi nisu takmičarskinastojeni, već je cilj izgradnja zadatog projekta u nekoliko iteracija podnadzorom Scrum master. Naizgled zabavna, ova radionica uključuje polaznike uagilni tok razmišljanja i omogućava da povežu teorijski deo koji su slušali upredhodnom delu kursa.

BVG(Business Value Game) je nešto zahtevnija radionica, koja se dešava nakondrugog dela teorijskog predavanja i zahteva od polaznika da iskoriste sveinformacije koje su čuli u toku treninga. Polaznici su podeljeni u 2 grupe, gdeza dva sata kroz sedam iteracija,moraju završiti projekat uz  što niže troškove, pri čemu je fokus nazadovoljenju zahteva svih korisnika i ostvaruju maksimizacije profita.

Jedanod polaznika je podelio svoje viđenje kursa:

“Moderanpristup projektnom menadžmetnu prikazan kroz naizgled bezazlene i veoma realneigrice. Stečena znanja smo primenili već sledećeg dana. Ukoliko želite da uđeteu svet agilnog projektnog menadžmenta, nemojte da propustite ovaj seminar.”

Aleksandar Tanasković, Project manager, Dabset.

Tokomkursa, polaznici imaju mogućnost diskusije sa predavačem, koji odgovara napitanja iz njihovih praksi. Po završetku kursa, polaznici razumeju okvirprimene agilnih metodologija, kao i vrednost primene agilnih principa usopstvenom poslovanju.

*BVG- Business Value Game