ISO 22000

ISO 22000 – Sistem menadžmenta bezbednosti hrane

ISO 22000 familija Međunarodnih standarda odnosi se na menadžment bezbednošću hrane.

Posledice nebezbedne hrane mogu biti ozbiljne i zato ISO standardi za menadžment bezbednošću hrane pomažu organizacijama da identifikuju i kontrolišu opasnosti vezane za bezbednost hrane. Kako se mnogi prehrambeni proizvodi danas izvoze, Međunarodni standardi su neophodni kako bi se obezbedila sigurnost u globalni lanac nabavke hrane.

ISO 22000 familija standarda sadrži više standarda koji se odnose na različite aspekte menadžmenta bezbednošću hrane.

  • ISO 22000:2005 sadrži osnovne smernice za sistem bezbednosti hrane,
  • ISO 22004:2014 sadrži savete za implementaciju standarda ISO 22000,
  • ISO 22005:2007 se fokusira na sledljivost u lancu transfera hrane,
  • ISO/TS 22002-1:2009 sadrži posebne zahteve za proizvodnju hrane,
  • ISO/TS 22002-2:2013 sadrži posebne zahteve koji se odnose na ketering,
  • ISO/TS 22002-3:2011 sadrži posebne zahteve vezane za ratarstvo,
  • ISO/TS 22002-4:2013 sadrži posebne zahteve vezane za pakovanje hrane,
  • ISO/TS 22003:2013 daje smernice za sertifikaciona tela.

Kontakt

Jelena Miletić

Jelena Miletić

Rudnička 2

+381 11 244 11 11

+381 65 888 78 03

office@tms.rs

Pošaljite upit

Preuzmite punu formu